Binnenhof

Amendement: Extra Geld MATRA

Amendement van de Leden Ten Broeke & Servaes op de Begroting Buitenlandse Zaken voor 2014

Ontvangen 27 november 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 4 Consulaire belangenbehartiging en het internationaal uitdragen van Nederlandse waarden en belangen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 2.000 (x € 1.000).

II

In artikel 2 Veiligheid en stabiliteit worden het verplichtingen-bedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 2.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement beoogt om een bedrag van € 2 miljoen euro toe te kennen aan het MATRA-programma (2.5 Bevordering van transitie in prioritaire gebieden). Het MATRA-programma heeft in het verleden bijgedragen aan de stabiliteit, mensenrechten en democratie in landen van het Oostelijk Partnerschap, EU pre-accessielanden en Arabische prioriteitslanden. Het MATRA-programma gaat uit van de capaciteitsversterking in de betreffende landen door het versterken van het maatschappelijk middenveld, politieke partijen en niet gouvernementele organisaties. Dit amendement heeft als doel een bedrag van 2 miljoen euro te reserveren voor het Oostelijk Partnerschap, EU pre-accessielanden en Arabische prioriteitslanden, dat anders per 2014 zou worden beperkt. € 500.000 van dit geld wordt via het Matra Programma Politieke Partijen besteed.

Dekking voor dit amendement wordt gevonden op operationele doelstelling 4.4 en is eenmalig. In 2014 komt er een evaluatie van het MATRA-programma. Aan de hand hiervan kan volgend jaar een fundamentele discussie gevoerd worden over de toekomst van het MATRA-programma aan de hand van deze evaluatie.

Ten Broeke

Servaes

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s