Buitenland

Werkbezoek Israël & Palestijnse gebieden

Koepel1Komende week breng ik een werkbezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Samen met Kirsten Meijer (internationaal secretaris) en Marja Bijl (lid partijbestuur) hoop ik een goed beeld te krijgen van de laatste politieke ontwikkelingen, in het bijzonder van het vredesproces. John Kerry, die er vorig jaar in slaagde om beide partijen weer aan tafel te krijgen, voerde de afgelopen dagen nog intensieve gesprekken met zowel Netanyahu als Abbas. Doel blijft een vredesakkoord in april, maar of dat gaat lukken is nog lang niet zeker.

Een tweede doelstelling van het bezoek is het aanhalen van de banden met de sociaaldemocratische ‘zusterpartijen’. Aan Israëlische zijde zullen we onder andere Isaac Herzog, de nieuwe leider van de Arbeiderspartij ontmoeten. Aan Palestijnse zijde staat onder meer een gesprek gepland met Saeb Erekat, Fatah-lid en Palestijns hoofdonderhandelaar voor het vredesproces. Vorig jaar bracht de PvdA vertegenwoordigers van beide partijen al bijeen bij het Grote PvdA Midden-Oosten debat.
 
Via deze site zal ik u op de hoogte houden van het verloop van het bezoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s