Binnenhof

Kamervragen: Anti-homowetgeving Oeganda

Schriftelijke vragen van de leden Yücel en Servaes (beiden PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de anti-homowetgeving in Oeganda
1.
Bent u bekend met de onlangs door het Oegandese parlement aangenomen anti-homowetgeving die levenslange gevangenisstraf zet op homoseksualiteit? (zie berichtgeving amnesty en human rights watch) Zo ja, deelt u onze mening dat deze wetgeving in strijd is met de meest fundamentele mensenrechten?
2.
Klopt het dat de wet nog niet is ondertekend door de President? Zo ja, welke stappen heeft u gezet of bent u bereid te zetten om inwerkingtreding van deze wet alsnog te helpen voorkomen?
3.
Klopt het dat Nederland jaarlijks 20 miljoen euro ontwikkelingshulp (OS) geeft aan Oeganda, mede voor de ontwikkeling van het justitieel apparaat en de politie? Kunt u deze jaarlijkse bijdrage aan Oeganda specificeren en toelichten met welk doel deze OS-bijdrage wordt gegeven? Kunt u toelichten hoe deze OS bijdrage aan Oeganda zich verhoudt tot de criteria van goed bestuur en naleving van mensenrechten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s