Buitenland

Nieuwsuur over “sociale schoonmaak” in aanloop naar WK Brazilië

Gisteren werd in de Tweede Kamer de documentaire “Pablo” van regisseur Marijn Poels vertoond. Volgens Poels zijn 4000 straatkinderen in Rio de Janeiro spoorloos verdwenen in de aanloop naar het WK en de Olympische Spelen van 2016. Deze “sociale schoonmaak” schokte de Kamerleden. Eerder sprak de Kamer al uit dat de discussie over mensenrechten in een veel eerder stadium moet worden gevoerd.

Zie hier het verslag van de screening in de Kamer:
De Partij van de Arbeid dringt er al langer op aan om mensenrechtennormen te hanteren bij de toewijzing en organisatie van grote sportevenementen. In een motie riepen wij vorig jaar de regering op zich samen met de nationale sportkoepels in te zetten voor het aanpassen van de reglementen van internationale sportfederaties. Op de uitvoering van die motie zullen we nauwlettend toezien. Immers, sport hoort een feest te zijn, geen dekmantel voor mensenrechtenschendingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s