Buitenland

Waardering voor complexe klus Sigrid Kaag

SigridVandaag was VN-diplomaat Sigrid Kaag voor een gesprek met Tweede Kamerleden in Den Haag. De Nederlandse leidt de missie van de Verenigde Naties en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) die toeziet op de ontmanteling van de chemische wapens.

Uit ANP bericht:
 
“Kaag is er niet op uit om meer steun van Nederland te krijgen. „Het was nu een mooi moment om mijn waardering uit te spreken. Er bestaat in Nederland veel interesse in het Syrië-dossier”, zei ze. De Tweede Kamer had haar uitgenodigd om „persoonlijk van haar te kunnen horen wat de uitdagingen, obstakels en dilemma’s zijn in deze belangrijke klus”, aldus PvdA-Kamerlid Michiel Servaes. „Het is bijzonder dat een Nederlandse diplomaat deze belangrijke en verantwoordelijke klus leidt. De veiligheidsrisico’s en de politieke context zijn zo ongelooflijk complex. Ik ben onder de indruk van de manier waarop ze daarmee omgaat. De waardering is wederzijds.”  “
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s