Buitenland

Anti-homowet Oeganda kan niet zonder gevolgen blijven

Oeganda.jpgDe PvdA betreurt het zeer dat president Museveni van Oeganda vandaag een wet heeft ondertekend die homoseksualiteit strafbaar maakt. Deze wet is een klap in het gezicht van de Oegandese LHBT-gemeenschap en brengt hen in ernstige moeilijkheden. De PvdA staat voor gelijke rechten voor seksuele minderheden; iedereen moet kunnen houden van wie hij wil.

De aanname van de anti-homowet kan niet zonder gevolgen blijven voor de relatie van Nederland en de EU met Oeganda. We vragen minister Timmermans van Buitenlandse Zaken om de Nederlandse ontwikkelingsprogramma’s die de Oegandese regering direct ondersteunen stop te zetten. We willen ook dat minister Timmermans op korte termijn in overleg treedt met zijn Europese collega’s en de EU-programma’s in Oeganda tegen het licht houdt.
 
Samen met andere partijen heb ik vandaag Kamervragen ingediend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s