Buitenland

Bezoek Dalai Lama

Gisteren was de dalai lama op bezoek in de Tweede Kamer. De geestelijk leider van Tibet, die al ruim 50 jaar in ballingschap leeft, had een ontmoeting met Kamerleden van de commissie voor buitenlandse zaken. Het werd een inhoudelijk, maar ook een vrolijk gesprek.
Namens de PvdA-fractie heb ik de nobelprijswinnar gevraagd hoe Nederland en de EU de geweldloze strijd van de Tibetanen (nog meer) kunnen ondersteunen. De Dalai Lama gaf aan dat juist een land als Nederland op dit onderwerp de dialoog met China aan moet blijven gaan. Hij was optimistisch over veranderingen in China en ziet de nieuwe Chinese president Xi Jingpin als een pragmatisch man. Tot slot vroeg hij in te zetten op concrete projecten zoals gezamenlijk onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering in Tibet.
Aan het einde van het gesprek bood de dalai lama aan alle Kamerleden een zogenaamde ‘khata’, een ceremoniële sjaal, aan (zie foto).

Dalai Lama1

Dalai Lama4

Dalai Lama3

Dalai Lama2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s