Buitenland

Krachtig signaal tegen geweld Gaza

Gaza1De PvdA is zeer bezorgd over de escalatie van het conflict rond de Gaza-strook. Door het geweld van de afgelopen dagen zijn nu al tientallen doden gevallen, waaronder een aantal kinderen. Dat is onacceptabel. De internationale gemeenschap dient een krachtig signaal te geven dat er snel een einde moet komen aan de gewelddadigheden.

Vorige week drong de PvdA-fractie er in een aangenomen motie al op aan dat de gruwelijke moorden op een aantal tieners geen aanleiding mocht zijn voor het uitvoeren van collectieve straffen. Ook riepen we de regering op om bij zowel de Israëlische regering als de Palestijnse Autoriteit aan te dringen op terughoudendheid, in woord en in daad. Helaas is aan deze oproep tot nu toe geen gehoor gegeven.
 
Al langer pleit de PvdA ervoor dat de vredesonderhandelingen tussen Israël en Palestina niet slechts aan de VS overgelaten kunnen worden, zeker nu deze vastgelopen zijn. Nederland en Europa hebben een eigen verantwoordelijkheid om stelling te nemen tegen de illegale bezetting van Palestijnse gebieden en tegen het steeds weer terugkerende geweld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s