Media

BNR over steun Koerden in strijd tegen ISIS

” “Het bewapenen van de Koerden ligt politiek erg gevoelig, omdat Koerdistan onderdeel is van Irak. Bagdad maakte daar tot nu toe bezwaar tegen, maar die hobbel is nu geslecht.” De bijdrage van Nederland moet niet los gezien worden van dat geheel, zegt Servaes. “Het is onderdeel van de inspanning van verschillende landen.” 

“We hebben allemaal kunnen zien hoe belangrijk de strijd is tegen Is. Het is een barbaarse beweging die honderdduizenden mensen heeft doen vluchten van hun plek. Kwetsbare minderheden die beschermd moet worden. Door humanitaire hulp en militaire steun in welke vorm dan ook.” “
 
Luister hier de uitzending terug. 

Categorieën:Media

Getagd als:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s