Buitenland

Reactie op onderzoek naar crash MH17

De Partij van de Arbeid heef kennis genomen van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid met eerste bevindingen van het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het is evident dat de Onderzoeksraad en hun internationale partners onder bijzonder complexe omstandigheden hun werk hebben moeten doen, waarbij zij helaas geen toegang hebben gehad tot de crashsite.

Op basis van dit eerste rapport wordt een aantal opties uitgesloten, maar is het niet mogelijk om tot scherpe conclusies te komen over de precieze toedracht, noch over wie direct en indirect verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor deze vreselijke daad. Dat is begrijpelijk, maar vooral voor de nabestaanden zal het niet eenvoudig zijn om het geduld op te brengen voor het vervolgonderzoek en eindrapport. Met hen blijft de PvdA bovenop het onderzoek en op andere informatie over de toedracht van de aanslag zitten, net zo lang tot de onderste steen boven is.

Zie ook:

NOS reactie rapport MH17

Alles op alles om slachtoffers thuis te krijgen

Categorieën:Buitenland

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s