Media

Dit is de dag over christenen in Syrië

 

“De christenen in Syrië hebben geen keus: ze moeten op dit moment wel samenwerken met president Assad. Dat zegt Aslan Citgez, woordvoerder van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Nederland.Hij steunt de oproep van patriarch Ignatius Aphrem II aan het Westen om samen met de Syrische regering op te trekken tegen IS. De patriarch sprak vanmiddag in Nederland met minister Bert Koenders. De Islamitische Staat is op dit moment de grootste vijand van zowel het Westen als de christelijke minderheid in Syrië, aldus Citgez. Alle aandacht moet dus gericht worden op het bestrijden van IS.

PvdA Tweede Kamerlid Michiel Servaes vindt Assad steunen ‘een verkeerd signaal’. Hij zet in op onder meer druk uitoefenen op de Koerden om minderheden in Syrië, waaronder de christelijke, te beschermen. De Nederlandse regering, die ook geld en menskracht beschikbaar heeft gesteld voor trainingen aan de Koerden, zou daarop moeten aandringen.”
 
Luister hier de uitzending terug.

Categorieën:Media

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s