Media

Nieuwsuur over zwarte lijst Rusland

“Als vergelding voor de EU-sancties waardoor tal van Russische politici en oligarchen de Europese Unie niet meer in mogen, heeft Rusland 89 Europese politici en militairen op een eigen zwarte lijst gezet. Er staan drie Nederlanders op: VVD-europarlementariër Hans van Baalen, Pvda-Tweede Kamerlid Michael Servaes en Tweede Kamerlid Louis Bontes.

 Verder zijn het vooral ministers en oud-ministers, in ieder geval mensen die zich kritisch hebben uitgelaten over de Russische bemoeienis met Oekraïne, zoals de Poolse onderminister van Justitie Kupiecki, en de Britse oud-bewindsman voor Defensie Rifkind.Ook diverse leden en oud-leden van het Europees Parlement, zoals Rebecca Harms van de Duitse Groenen, de Fransman Daniel Cohn-Bendit van de Groenen en de Vlaamse liberaal Guy Verhofstadt, zijn door Moskou tot ongewenst persoon verklaard.

 De opvallendste namen zijn die van Nick Clegg, tot voor kort vicepremier van David Cameron, en van Michael Fuchs, vicefractievoorzitter van Angela Merkels CDU. In de ogen van de Russen zijn het allemaal havikken en het lijkt erop dat president Poetin ook uit is op een reactie van de belangrijkste leiders van Europa.

 Nieuwsuur spreekt vanavond met Michiel Servaes en Louis Bontes. Rusland-kenner Hubert Smeets geeft commentaar in de studio.”

Kijk hier de uitzending terug.

Categorieën:Media

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s