Buitenland

Kabinetsbesluit verlenging missies

Reactie op het kabinetsbesluit om de Nederlandse bijdragen aan de strijd tegen ISIS en de VN-missie in Mali (MINUSMA) te verlengen en om de bijdrage aan de NAVO-missie in Afghanistan aan te passen:

 De Partij van de Arbeid heeft veel waardering voor de belangrijke bijdrage die Nederlandse militairen in Irak, Mali en Afghanistan leveren aan de strijd voor internationale vrede en veiligheid. Dit is een proces van de lange adem en het kabinetsbesluit om langer deel te nemen aan de missies komt dan ook niet onverwacht.
 
De PvdA zal het kabinetsbesluit nu eerst zorgvuldig bestuderen, waarbij voorop moet staan dat bescherming van de burgerbevolking en een duurzame oplossing van de conflicten leidend zijn. Naast de noodzakelijke militaire inzet is een versterkte politieke strategie essentieel om de voedingsbodem van extremisme effectief aan te pakken. Niet alleen het gooien van bommen, maar vooral de inzet van de landen zelf en de samenwerking tussen bevolkingsgroepen bepalen het succes van de strijd daar. Dat is ook in het belang van onze veiligheid hier.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s