Buitenland

Rennen voor Leyla: laat gewetensgevangenen Azerbeidzjan vrij

Sport en mensenrechten, het blijft een moeizame combinatie. Na de Winterspelen in Sotsji en met de WK’s in Rusland en Qatar nog in het vooruitzicht, vinden op dit moment de eerste Europese Spelen plaats in Azerbeidzjan. In dat land worden activisten en journalisten op basis van verzonnen aanklachten opgepakt en ngo’s op basis van strenge wetgeving tegengewerkt.

Vandaag gingen sport en mensenrechten heel goed samen. Georganiseerd door Amnesty en in aanwezigheid van Dinara, dochter van prominente gewetensgevangenen Leyla en Arif Yunus, renden we 5 km in een ronde om de ambassade van Azerbeidzjan in Den Haag. Uit solidariteit met Dinara’s ouders en om de roep om vrijlating van alle gewetensgevangenen kracht bij te zetten.
Run2.jpgRun3.jpgRun4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s