Media

Bij Stand.nl over referendum Oekraïne 

“Komend voorjaar gaat Nederland mogelijk naar de stembus voor een referendum. 440.000 mensen hebben hun handtekening gezet om een volksraadpleging af te dwingen over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Als de Kiesraad 300.000 geldige handtekeningen telt kan de stemming doorgaan.

Onder de noemer GeenPeil voerden de initiatiefnemers, Het Forum voor Democratie, weblog GeenStijl en Burgercomité-EU, fanatiek campagne voor dit referendum. Ze verzetten zich tegen de uitbreidingsdrift van Europa.
 
Critici van het referendum vinden dat Oekraine nu de dupe te wordt van sentimenten die meer met Europa te maken hebben dan met Oekraïne. Het is juist een taak voor Europa om de Oekraïne te helpen met het herstellen van de democratie en de economie.
 
Is het goed dat de burgers mogen meebeslissen over de handelssamenwerking met Oekraïne? Of schiet dit referendum zijn doel voorbij?
 
Jurgen van den Berg spreekt met Michiel Servaes.”


Luister hier de uitzending terug (vanaf 15:30).

Categorieën:Media

Getagd als:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s