Media

Bij EO’s Dit is de dag over de strijd tegen ISIS

“Sinds de aanslagen in Parijs is de discussie of we IS ook in Syrië moeten aanvallen weer onverminderd actueel. Volgens voormalig CDA-minister van Defensie Hans Hillen is een staakt het vuren de eerste stap naar een oplossing. Dat zegt hij vandaag in Dit is de Dag. Hij vindt hierin bijval van Michiel Servaes, PvdA-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder.  Hij pleit voor een politieke oplossing in plaats van een militaire oplossing. 

 
Servaes: ‘Idealiter zou je IS ook in Syrië willen aanpakken, maar de situatie in dit land is zo anders dan in Irak. Je hebt er niet zo veel aan, hoe spijtig ook, om heel veel bommen op Raqqa te gooien. Je neemt hiermee namelijk het draagvlak voor IS niet weg. Als IS wordt verslagen, komt er weer een andere groepering voor in de plaats. Je moet eerst een politieke oplossing hebben voor de burgeroorlog in Syrië, en dan pas naar een militaire oplossing kijken.’”

 

Luister hier de uitzending terug.

Categorieën:Media

Getagd als:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s