Binnenhof

Amendement: Nederlands Fonds voor Regionale Partnerschappen

Amendement van de Leden Servaes & Ten Broeke op de Begroting Buitenlandse Zaken voor 2016

Ontvangen 19 november 2015

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Veiligheid en stabiliteit worden het verplichtingen-bedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 3.200 (x € 1.000).

II

In artikel 4 Consulaire belangenbehartiging en het internationaal uitdragen van Nederlandse waarden en belangen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 3.200 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement beoogt om een bedrag van € 3,2 miljoen toe te kennen aan het MATRA-programma (2.5 Bevordering transitie in prioritaire gebieden). Het MATRA-programma is recent geëvalueerd en daaruit blijkt het een positieve bijdrage te leveren aan de stabiliteit, mensenrechten en democratie in landen van het Oostelijk Partnerschap, EU pre-accessie-landen en Arabische prioriteitslanden. Dit amendement heeft als doel de inzet van het MATRA-programma in het komende jaar reeds te verhogen, vooruitlopend op nadere evaluaties en voorstellen voor de oprichting van een nieuw Nederlands Fonds voor Regionale Partnerschappen (NFRP), waarmee met extra urgentie en extra middelen ingezet wordt op de maatschappelijke veerkracht en stabiliteit in de ring rond Europa; 1Vervanging in verband met een wijziging in de toelichting.

De dekking voor de budgetverhoging wordt gehaald uit het juridisch niet verplichte deel binnen artikel 4, niet zijnde «Nederland Gastland».

Servaes

Ten Broeke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s