Media

Bij NOS Radio 1: “ook andere opties dan bombarderen overwegen”

“De PvdA vindt dat de opties om mee te doen aan de strijd tegen IS in Syrië goed onderzocht moeten worden. Kamerlid Servaes zei in het NOS Radio 1 Journaal dat verzoeken uit het buitenland serieuze aandacht verdienen. Hij voegde daar aan toe dat deelname in Syrië “geen lichtzinnige kwestie” is en dat er wat hem betreft “juist ook andere opties dan bombarderen” moeten worden overwogen. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan het steunen van de Koerden met trainingen en wapens. 

 
De PvdA is tot nu toe heel terughoudend. De partij vindt dat militaire deelname aan de strijd in Syrië gepaard moet gaan met een politiek plan voor de toekomst van het land. Servaes vindt dat moet worden voorkomen dat de Syrische president Assad straks de lachende derde is. “


Luister hier het fragment terug.

Categorieën:Media

Getagd als:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s