Buitenland

Op weg naar 15 maart: voorstellen voor een beter buitenlandbeleid (1)

Over precies vijftig dagen is het 15 maart: verkiezingen! Tot die tijd presenteer ik iedere week een voorstel voor een beter buitenlandbeleid. Concrete plannen waarmee we als Nederland scherper aan de wind varen en de wereld een beetje mooier maken. Deze week wordt het klimaatakkoord van Parijs in de Tweede Kamer besproken en daarom mijn eerste voorstel:

1. Minder Russisch gas, doorpakken met klimaatakkoord

De Oekraïne-crisis maakte pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk we zijn van het Russische gas. En wat dat betekent voor de snelheid en kracht waarmee Europa kan reageren. Want als Poetin de gaskraan dichtdraait, zitten we op veel plekken letterlijk in de kou. Dat moet veranderen. Daarom wil ik een Europese Energie-Unie. Omdat we samen sterker staan én om door te pakken na het klimaatakkoord van Parijs. Zo versterken we onze positie tegenover Rusland (en de Golfstaten) en maken we meters richting een duurzame toekomst.

Eens? Oneens? Laat het me weten!

 

Categorieën:Buitenland, Uitgelicht

1 antwoord »

  1. Prima! Laat de Europese Commissie onderhandelen over de inkoop van gas en olie namens alle EU-landen. Meer “Brussel”? Ja, want vasthouden aan onze nationale voorkeuren zal er toe leiden dat Poetin en Trump gaan bepalen wat er hier gebeurt. Dan maar liever “Brussel”!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s